Egyéni konzultáció

Egyéni konzultáció

Ahogy a fizikai problémákra is megvan az orvoslás, úgy a pszichológiában is megvannak a hatékony módszerek amelyekkel tudjuk kezelni a problémákat egy egyéni konzultáció során. Napjainkban egyre elfogadottabb, hogy a mentális egészség fenntartása, az egészséges élet egyik alapvetése.

Ugyanakkor a legtöbb esetben nem a gyógyító folyamat van a középpontban, hiszen nem lelki betegségektől függ az, hogy nehéz döntésekkel és nehezen leküzdhető problémákkal találkozunk a munkánk során.

Az egyéni konzultáció szolgáltatásunkkal leginkább rövid, néhány alkalmas folyamatban a pszichológusaink segítik a problémákat vagy nehéz döntéseket jól megközelíteni és közös erővel igyekszünk azokat megoldani.

A jelenre való fókuszáltság és a mentális egészség fenntartása a legfőbb cél.

Ki kér egyéni konzultációt?

A munkáltatóban vagy a munkavállalóban egyaránt felmerülhet az igény arra, hogy egy adott problémával kapcsolatban szakszerű segítséget kaphasson a munkahelyén.

Hogy működik?

Ez általában egy dinamikusan orientált tanácsadói folyamat, mely körülbelül 5 konzultációs alkalmat jelent.
Ilyen esetekben egy 0. alkalom során közösen átbeszéljük a problémát, majd mérlegeljük, hogy melyik beavatkozás vagy módszer lenne a legalkalmasabb az illető számára. Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy nem az egyéni folyamat lenne a legalkalmasabb, további alternatívát ajánlunk az egyén számára, például különböző csoportokban való részvételre, esetleg egyéb pszichológusi vagy coach konzultációra.

Mikor érdemes biztosítani az egyéni tanácsadás lehetőségét egy cégnél?

Ha megtalálhatóak az alábbiak:

  • munkahelyi stressz
  • munkahelyi konfliktusok, terhelt kapcsolatok
  • munkahelyi balesetek, hosszabb betegség
  • munka-magánélet egyensúlyának felborulása
  • kiégés kezelése, megelőzése
  • krízishelyzetek (pl.: válás, munkahely elvesztés..)
  • hangulatzavarok
  • szorongás
  • elmagányosodás
  • dohányzás, alkohol problémák, egyéb függőségek

„Megbeszélem inkább a barátaimmal..”

A pszichológiai tanácsadás nem arról szól, hogy kibeszéljük magunkból a problémákat. Szakembereink elfogulatlanul értékelik a helyzetet és jeleznek vissza a kliensnek. Arra törekszünk, hogy közösen találjuk meg az egyéni megoldást, amit aztán a hosszútávon be tud építeni az életébe, így minőségi változásokat eredményeznek az egyéni konzultációk.

Szolgáltatásunk online módban is elérhető, így ha sürgős segítségre van szüksége, akkor is rendelkezésére tudunk állni.

Lépjünk kapcsolatba és kérjen tőlünk ajánlatot!

Egyéni konzultáció, pszichoterápia